Pella Larsdotter Thiel

Jag är utbildad ekolog och tänker på mig själv som en systemisk aktivist och kulturell förändringsagent. Jag organiserar, skriver och utbildar i frågor som rör omställning i bred bemärkelse; förändringsprocesser för ett samhälle i harmoni med naturen. Mest intressant för mig är systemskiftande idéer som påverkar hur vi uppfattar oss själva och världen. Min bas är gården Skenora på Ingarö där jag bor med min utvidgade familj och efter bästa förmåga fyller en del av våra behov med inspiration från permakultur.

Jag har lite för många hattar på mig för att det ska vara riktigt klädsamt. Några sammanhang jag är verksam i:

End Ecocide Sverige (ordförande)
Lodyn (medgrundare)
Omställningsnätverket (medgrundare och utbildare)
Rädda Regnskog (styrelseledamot och kommunikationsansvarig)
UN Harmony with Nature (expert 🙂 )

Jag har en masterexamen i ekologi och har tidigare arbetat mycket med naturvägledning, som projektledare på Naturskyddsföreningen, Storstockholms Naturguider och Centrum för naturvägledning. Jag är redaktör för böckerna Nyfiken Grön – handbok för närnaturguider och Skapa sammanhang – naturvägledning som lärande för hållbar utveckling och har skrivit en hel del guidehandledningar. Jag har även en utbildning i djurvård och har arbetat som djurvårdare på Skansen och som lärare i djurvård/naturbruk på Enskede gårds gymnasium.

Mer om sånt jag gör nuförtiden finns här.

 

 

 

Foto: Marie Sparreus

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

Sagt om mig

Din workshop var faktiskt något av en aha-upplevelse för mig. Du förmedlade vetenskap om värderingar och hur vi kan kommunicera (och även hur vi inte bör kommunicera) för att stärka värderingar om att naturen är viktig, vilket är värdefull och direkt användbar info för oss handläggare som arbetar med miljö. Det var spännande ny kunskap som väckte många tankar och samtal som ploppade upp vid rasterna på jobbet och lite nu och då dagarna efter workshopen.

Tjänsteman, Länsstyrelsen

Denna kurs har fått mig att växa enormt och hitta autenticitet i det jag gör, så tacksam för det och för kursledarnas varma och trygga hållande.

Deltagare på utbildning i ekopsykologi

Jag vill tacka för en otroligt bra eftermiddag. Du är en väldigt duktig kommunikatör. Du presenterade ämnet på ett intresseväckande och personligt sätt, och du fångade upp frågor på fint sätt som drev samtalet framåt. Jag fick nya idéer och stärktes i min övertygelse att vi behöver skruva lite i Länsstyrelsens sätt att prata med målgrupperna. Mycket intressant att koppla in sociala och psykologiska aspekter på miljökommunikation som gjordes vid workshopen – tack för ny inspiration och kunskap!

Tjänsteman, Länsstyrelsen